2013-12-16

Dumnezeu inverseaza planurile lui satan – Zac POONEN

Dumnezeu inversează planurile lui satan

În primul capitol din Exodul citim că faraon era deranjat de israeliţi cu toate că aceştia erau doar sclavi. Se înmulţeau şi se temea că se vor răscula împotriva lui, nedorind să mai lucreze pentru el. Astfel a dat un ordin prin care cerea ca toţi băieţii evrei să fie ucişi imediat după naştere.

 

Acea schemă venea de la satan. El a dorit întotdeauna să-i omoare pe evrei – şi a încercat aceasta de multe ori de-a lungul istoriei. Aceasta a fost prima din multele tentative.

Dumnezeu nu ne protejează numai de planurile lui satan, ci face ceva mai bun: le inversează şi foloseşte lucrarea lui satan pentru a-Şi împlini scopurile. Aceasta este Atotputernicia lui Dumnezeu, care nu doar distruge sau opreşte lucrarea lui satan.

Dumnezeu ne arată puterea Lui nu doar protejându-ne de diavolul, ci foloseşte armele lui pentru a-l distruge.

Cel mai măreţ exemplu este pe Calvar – unde satan i-a determinat pe duşmanii lui Isus să-L răstignească. Dar crucea a devenit locul unde satan a fost învins! Planul lui satan s-a întors împotriva lui – aşa cum se întâmplă întotdeauna.

Dumnezeu a inversat planurile lui satan în privinţa lui Isus. El va face acelaşi lucru şi pentru noi dacă trăim cu umilinţă înaintea Lui. Indiferent ce fac diavolul şi agenţii lui pentru a ne răni, se va întoarce împotriva lor – şi planurile lui Dumnezeu pentru viaţa noastră vor fi îndeplinite. Acesta este unul dintre cele mai minunate mesaje ale Bibliei – şi vedem că se repetă mereu în Scriptură.

Din cauza ordinului pe care l-a dat faraon ca toţi băieţii să fie ucişi, vedem că mama lui Moise l-a aşezat într-un coş şi i-a dat drumul pe Nil. Apoi s-a rugat lui Dumnezeu. Dacă nu ar fi fost ordinul acela, nu ar fi făcut niciodată acest gest. Dar din cauză că a făcut aceasta, Moise a fost găsit de fiica lui faraon şi a crescut în palatul lui – locul pe care îl pregătise Dumnezeu să fie educat timp de 40 de ani. Aceasta nu s-ar fi întâmplat niciodată dacă faraon nu ar fi dat ordinul acela. Altfel, Moise ar fi fost un simplu sclav.

Vezi cum se împlinesc planurile lui Dumnezeu prin acţiunile lui satan?