2010-05-24

Zac Poonen-Importanţa urmăririi cu atenţie a Instrucţiunilor Producătorului

Importanţa urmăririi cu atenţie a Instrucţiunilor Producătorului – Zac Poonen

 

 

Biblia este manualul „Instrucţiunilor Producătorului”. Dacă cumperi un dispozitiv electronic scump, împreună cu el vei primi o broşură cu instrucţiuni care îţi va explica cum să-l foloseşti. Vei fi foarte atent să urmăreşti acele instrucţiuni cu exactitate, pentru că nu vrei ca acel dispozitiv scump să explodeze sau să fie distrus. De fapt, producătorul sfătuieşte de obicei ca acel echipament să nu fie conectat sau folosit până nu ai citit toate instrucţiunile. Cine ne-a produs pe noi? Dumnezeu! Aici în Biblie sunt instrucţiunile despre cum putem să funcţionăm cel mai bine ca fiinţe umane. Dacă nu urmăreşti aceste instrucţiuni, poţi să-ţi strici viaţa sau căsnicia ta. Mulţi au făcut exact aceasta pentru că nu au făcut lucrurile în felul lui Dumnezeu. Pe cine pot învinovăţi pentru aceasta. Nimeni altcineva decât pe ei înşişi.

 

 

Chiar şi mulţi credincioşi şi-au stricat vieţile pentru că nu au fost atenţi să urmărească „Instrucţiunile Producătorului”. Chiar şi cu privire la sănătatea fizică, cred că lucrul cel mai bun este să dai ascultare Scripturilor în primul rând. Când Domnul spune „Sunt Vindecătorul tău” înseamnă „Eu sunt sănătatea ta”. Trebuie să fim sănătoşi pentru a sluji lui Dumnezeu. Şi dacă vrei să fii sănătos trebuie să urmezi anumite legi cu privire la ce mănânci şi ce nu. Un mâncăcios nu poate fi sănătos niciodată. Dumnezeu spune „Fiule, i-a aminte la cuvintele Mele,căci ele sunt sănătate pentru tot trupul lor” (Proverbe 4:20-22).

 

În acelaşi fel, să fii spiritual trebuie să urmăreşti anumite legi cu privire la spiritualitate. Trebuie să te smereşti dacă vrei har, pentru că Dumnezeu dă harul Său doar celor smeriţi. Trebuie să crezi pentru a primi ceva de la Dumnezeu, pentru că Dumnezeu ne dă în funcţie de credinţa noastră. Toate acestea sunt legi spirituale. Ne va merge bine dacă dăm ascultare acestor legi.

 

În Deuteronom 6:4 citim „Domnul este Dumnezeul nostru, Domnul este unul!” Noi nu ne închinăm la trei Dumnezei. Dumnezeu este Unul în trei Persoane. Apoi, în versetul 5, prima poruncă este descrisă într-un alt fel. Isus a citat în Matei 22:37 „Să iubeşti pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, şi cu tot cugetul tău.” Aceasta este prima poruncă. Asta înseamnă că noi nu avem nici un loc în inima noastră pentru familie, casă, servici, sau bani – pentru că TOATĂ inima noastră este dăruită lui Dumnezeu. Aceasta este Instrucţiunea nr.1 în Manualul de „Instrucţiuni ale Producătorului”. Nu mânui maşina umană înainte să fi ascultat de această poruncă. Ce se va întâmpla atunci când iubeşti pe Domnul cu toată inima ta? Îţi vei iubi soţia chiar mai bine! Îţi vei iubi vecinul mai bine. Îţi vei iubi chiar şi duşmanii, pentru că nu mai ai în inima ta nici o duşmănie.

 

Gelozia, duşmănia, amărăciunea şi toate celelalte păcate împotriva altora sunt pricinuite pentru că nu îl iubeşti pe Dumnezeu cu toată inima ta. Partea din inima ta care ar trebui să-L iubească pe Dumnezeu este umplută cu gelozie. Biruim păcatul nu luptând împotriva acestuia în primul rând, ci iubindu-L pe Dumnezeu cu toată inima noastră. Când îl iubim pe Dumnezeu cu toată inima noastră, dragostea de bani şi avere, pofte pământeşti rele vor dispărea. Să ne gândim la o fată care este îndrăgostită de Dl. A care nu este o persoană foarte bună. Părinţii ei fac tot posibilul să o oprească de a-l iubi dar nu reuşesc. Apoi, într-o zi această fată întâlneşte pe Dl. B care este mult mai arătos, mai bogat şi o persoană mult mai bună. Deodată toată dragostea ei pentru Dl. A dispare. Cum s-a întâmplat asta? Aceasta se poate numi „puterea eliminatoare a unei noi afecţiuni”. Noua dragoste a izgonit prima dragoste. Aplică aceasta la viaţa creştină. Şi aici eşti tu poftind după atâtea lucruri dăunătoare pe care Dumnezeu le interzice. Încerci şi iar încerci să renunţi la aceste obiceiuri rele, dar nu poţi, pentru că iubeşti acele pofte. Însă într-o zi vezi gloria lui Isus şi începi să-L iubeşti cu toată inima ta. Ce se întâmplă? Această nouă dragoste a izgonit toate vechile afecţiuni. După aceasta nu vom mai avea nici un interes în lucrurile acestei lumi. Este „puterea eliminatoare a unei noi afecţiuni”. Acesta este secretul biruinţei asupra păcatului. Iubeşte-L pe Dumnezeu cu toată inima ta şi cu tot sufletul tău – ceea ce înseamnă cu toată puterea ta intelectuală.