2011-09-16

Zac Poonen-Având o relaţie personală cu DOMNUL

Având o relaţie personală cu DOMNUL – Zac Poonen

                    

În Cântarea Cântărilor 4:12, Mirele o numeşte pe mireasă “o grădină închisă”  o grădină exclusivă, numai pentru Mire. Ea nu aparţine nimănui altcuiva. Ea aparţine numai DOMNULUI ei.

 

Tot aşa este şi relaţia ta cu DOMNUL? Poate DOMNUL să-ţi spună: “Tu eşti grădina Mea personală, numai a Mea?”. Sunt multe lucruri în lume care ne pot atrage, cum ar fi oportunităţile de a face mai mulţi bani decât avem nevoie, de a câştiga putere pământească şi faimă şi de a ne face un nume pentru noi înşine, etc. Asemenea tentaţii pot fi comparate cu alţi bărbaţi care încearcă să seducă mireasa. Dar mireasa de aici nu este atrasă. Ea este preocupată numai de Preaiubitul ei. Ea aparţine în mod exclusiv Mirelui ei.

 

 

Foarte puţini credincioşi trăiesc într-o astfel de relaţie cu Hristos şi de aceea ei nu-L cunosc în mod personal şi nu înţeleg Cuvântul Lui.

 

Secretul înţelegerii Bibliei constă în a avea, în primul rând, o relaţie personală cu DOMNUL , cine poate să ne explice mai bine decât EL ce înseamnă Cuvântul Lui? Umblă cu EL aşa cum au făcut primii ucenici şi tânjeşte să-L auzi vorbindu-ţi. Atunci ochii tăi vor fi deschişi la fel cum li s-a întâmplat şi lor şi inima ta va fi aprinsă ca şi a lor. Iată ce am descoperit în ultimii mai mult de 40 de ani de umblare cu DOMNUL meu.

 

Mireasa cheamă apoi crivăţul şi vântul de miazăzi să vină şi să sufle peste grădina ei (Cântarea Cântărilor 4:16). Crivăţul este vântul rece al suferinţei, al adversităţii şi al încercărilor; iar vântul de miazăzi este vântul binecuvântării, al încurajării, al prosperităţii şi fericirii. Nu contează care dintre aceste vânturi suflă; rezultatul va fi acelaşi “ o mireasmă răspândită”. Fie că avem o viaţă confortabilă, uşoară, sau una plină de greutăţi şi încercări, harul lui Dumnezeu poate face ca mireasma lui Hristos să se răspândească din noi. Recunoştinţa, lauda şi închinarea înaintea lui Dumnezeu vor ieşi din noi indiferent de circumstanţele noastre.

 

“Să intre iubitul meu în grădina lui şi să mânânce din roadele lui alese!” (Cântarea Cântărilor 4:16). Tot ce creşte în viaţa noastră (în grădina noastră) este pentru DOMNUL , nu ca să impresioneze alţi oameni cât de spirituali suntem. Când dai o mărturie despre viaţa ta, nu încerca să arăţi altora ce persoană minunată eşti. În schimb, lasă-i să vadă ce Mântuitor minunat ai! Altminteri, roada ta va fi pentru oameni, iar nu pentru DOMNUL. Aici mireasa spune: “Tot ce este în grădina mea este numai pentru preaiubitul meu.”

 

Te-a folosit Dumnezeu ca să aduci pe cineva la Hristos? Nu te bucura cu ceea ce ai făcut. Bucură-te cu îngerii că un păcătos s-a pocăit. El este convertitul DOMNULUI, nu al tău. Dacă faci un sacrificiu pentru DOMNUL, nu lăsa pe nimeni să afle. De ce trebuie să ne anunţăm sacrificiile? Oare o soţie care-şi iubeşte soţul foarte mult spune lumii despre sacrificiile pe care le face pentru el? Sunt atât de multe secrete drăgăstoase între o soţie şi un soţ. Ar trebui ca şi între noi şi DOMNUL nostru să fie de asemenea secrete drăgăstoase. Poţi petrece timp singur cu DOMNUL , E bine. Dar de ce trebuie să ştie altcineva despre aceasta? O soţie care este îndrăgostită de soţul ei nu va dori ca cineva să ştie despre timpurile lor petrecute împreună. De aceea ne-a spus Isus să închidem uşa când ne rugăm. Nimeni n-ar trebui să ştie despre timpurile pe care le petrecem cu Preaiubitul nostru.

 

Dar foarte rar întâlnim creştini de felul acesta. Majoritatea sunt dornici să le spună tuturor despre sacrificiile lor şi despre slujirea lor pentru DOMNUL  într-un mod care îi ridică pe ei în slăvi! Aceasta este cea mai limpede dovadă că le lipseşte o relaţie de dragoste cu DOMNUL. Cântarea Cântărilor este o carte importantă pentru toţi creştinii de acest fel. Sunt profund recunoscător DOMNULUI că EL m-a condus să studiez prima dată această carte, la începutul vieţii mele creştine. Această relaţie de dragoste cu DOMNUL trebuie să fie fundamentul întregii noastre slujiri pentru DOMNUL.