2008-04-15

Zac POONEN – Secretele biruintei

 

Secretele Biruinţei

 

de Zac POONEN

Despre autor
Zac POONEN a fost ofiţer în marina indiană, după care, de peste 40 de ani este un slujitor al lui Dumnezeu, fiind pastor într-o biserică evanghelică din India.
A publicat peste 25 de cărţi, într-un stil asemănător cu ale lui Watchman Nee. Totodată, mesajele sale sunt o rară profunzime, ceea ce-l clasează printre marii scriitori ai literaturii devoţionale.
În capitolul 2 al cărţii autorul include o scurtă mărturie care dezvăluie începutul luptei pentru biruinţă în viaţa sa:
Primii mei ani ca un creştin născut din nou au fost petrecuţi într-un grup de adunări care se axau pe studierea Scripturii. Într-un fel sunt recunoscător pentru acest lucru, pentru că mi-a dat ocazia să îmi formez o bună cunoaştere a Scripturii. Dar abordarea lor era una raţională, fără revelaţia Duhului Sfânt. Noi studiam Biblia cum studiază elevii chimia la şcoala. Am învăţat multe lucruri, dar eram cu toţii învinşi de păcatul din viaţa noastră. Ştiam că Dumnezeu mi-a iertat păcatele, dar credinţa mea se oprea acolo.
Când am găsit adevărul botezului cu Duhul Sfânt în Cuvântul lui Dumnezeu şi am început să îi cer Domnului acest lucru, am observat că îmi era greu să cred. Posteam şi mă rugăm, şi eram în stare să plătesc orice preţ ca să primesc acest botez, dar îmi era foarte greu să cred că Dumnezeu mă ascultă şi răspundea rugăciunilor mele. Isus a spus că atunci când ne rugăm trebuie să credem că am şi primit ceea ce am cerut.
De aceea vă spun că, orice lucru veţi cere, când vă rugaţi, să credeţi că l-aţi şi primit, şi -l veţi avea” (Marcu 11:24).
A durat mulţi ani ca să pot ajunge la o credinţă simplă, ca de copil în privinţa acestui pasaj. În cele din urmă, prin Harul lui Dumnezeu, am reuşit să cred în inima mea că Dumnezeu mi-a ascultat şi împlinit rugăciunea. Am primit botezul cu Duhul Sfânt prin credinţă. Darul vorbirii în limbi care a venit imediat după botez a fost pentru mine o confirmare a ceea ce primisem prin credinţă.
Când mă uit înapoi la acei ani de luptă văd clar că piedica din calea mea a fost necredinţa.
Prezentare generală
Ţinta principală a autorului este viaţa de biruinţă pe care vrea Dumnezeu să o câştigăm asupra lumii şi păcatului. El nu tratează supravieţuirea, nici mediocritatea, ci acea biruinţă continuă care atinge cele mai sensibile şi secretoase zone ale relaţiei omului cu Dumnezeu. Autorul porneşte de la dovezile unor vieţi victorioase pe care le avem prin eroii Scripturii, dar, mai cu seamă, de la paradoxalul triumf al Domnului ISUS. Hristos n-a fost biruitor numai o parte din viaţă, sau în majoritatea aspectelor vieţii, ci în toată viaţa Sa, chiar atunci când totul părea pierdut.
În esenţă, autorul susţine că dacă îţi doreşti cu adevărat să trăieşti o viaţă asemeni lui ISUS, Dumnezeu va lăsa o sumedenie de experienţe asupra ta, pentru a te scăpa de iubirea lucrurilor materiale, de căutarea slavei oamenilor şi multe alte atitudini care nu au existat în viaţa lui Isus.
Dumnezeu nu te va obliga să mergi pe această cale dacă nu vrei cu adevărat. Dacă eşti mulţumit cu o viaţa mediocră, fără biruinţă, pe care mulţi credincioşi din jurul tău o trăiesc, El te va lăsa să-ţi trăieşti viaţa.
Dar dacă însetezi după tot ce are Dumnezeu mai bun pentru tine, El se va ocupa de tine cu stricteţe, va tăia orice tumoare care te ruinează, şi va distruge toţi idolii care te corup. El va îngădui să vină asupra ta suferinţa, dezamăgirea, pierderile, năruirea speranţelor, umilirea, criticile neadevărate, etc., pentru a te aduce la un nivel stabil – unde nu mai poţi fi zguduit.
Atunci vei ajunge să nu-ţi mai pese dacă eşti bogat sau sărac, criticat sau slăvit, onorat sau dezonorat. Luând parte la moartea lui Isus faţă de tot ce înseamnă lumea aceasta, viaţa ta este mai mult ca a lui Isus, ceea ce îţi dă dreptul să umbli pe acest pământ ca un rege.
Îţi doreşti o astfel de viaţă?
Atunci această carte îţi poate fi de un real folos ! …
Titlurile capitolelor sunt foarte sugestive pentru a ne putea face o privire de ansamblu asupra cărţii:
Capitolul 1 O viaţă de biruinţă continuă
Capitolul 2 Necesitatea credinţei
Capitolul 3 luăm în serios Cuvântul lui Dumnezeu
Capitolul 4 Dumnezeu este plin de dragoste
Capitolul 5 Dumnezeu ne iubeşte cum l-a iubit pe Isus
Capitolul 6 Dumnezeu are un scop în fiecare încercare
Capitolul 7 Nu poţi fi încercat mai mult decât poţi răbda
Capitolul 8 Dumnezeu oferă harul Său doar celor smeriţi
Capitolul 9 Dumnezeu controlează circumstanţele
Capitolul 10 Credinţa în Dumnezeu – sau credinţa în bani?
Capitolul 11 Dumnezeu îi ajută pe cei slabi
Capitolul 12 Harul ne este de ajuns
Apendix 1 SECRETELE VICTORIEI
Apendix 2 CUVINTE ÎNŢELEPTE.
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Titlul original în limba engleză:
Zac POONEN, www.cfcindia.com
Traducere din limba engleză: Vlad Sabău
Corectare ortografică: Emil Caraman
Tehnoredactare computerizată: Adrian Rus
Toate drepturile rezervate asupra prezentei ediţii în limba română
SC ALFA SOFTWARE SA Zalău
Telefoane şi fax de contact: +40-260-662.112, +40-260-612.777
Comenzile dumneavoastră pot fi făcute:
prin poştă , la adresa:
SC ALFA SOFTWARE SA Zalău
450098 – Zalău, Str. Simion Bărnuţiu, Nr. 1, Bl A27, Parter
prin telefon sau fax, la numerele: +40260662.112 sau 612.777
prin e-mail, la adresa: [email protected]