2010-04-26

Ziua pământului

Persoana care a inventat ,,ziua pământului” a fost un slujitor penticostal, crezând că aceasta o să promoveze unitatea și pacea. John McConnell Jr în vârstă de 95 ani o persoană care a luptat pentru pace a propus ,,ziua pămîntului” în 1969. El dorea ca ziua aceasta să fie în martie ca să promoveze pacea și justiția ca și ziua ecologică. McConnell a fost motivat de credința sa ,, Noi trebuie să iubim pe Dumnezeu…. și creația Lui” a declarat el pentru Flower Pentecostal Heritage Center.

McConnell a prezentat scopul cu privire la ,,Ziua pământului” oficialităților din San Francesco pe data de 3 octombrie 1969. Prima dată cînd s-a sărbătorit acestă zi a fost la 21 martie 1970, eveniment sponsorizat de Congresul Statelor Unite ale Americii. Mai târziu Gaylord Nelson și D-Wis au dorit să schimbe data acestei zile, în data de 22 aprilie cînd avea loc un protest politic numit Teach –in Day, deasemnea se prevedea schimbarea denumirii zilei, cea ce nu i-a plăcut lui McConnell.

,,ziua pâmîntului este o zi important pentru globalitate și că ei mi-au furat denumirea de ,,ziua pământului” și o foloseau pentru 22 aprilie, am fost îndemnat să dau în judecată dar nu am făcut-o” a zis Mcconnell.

Din biografia lui McConnell, Robert Weir admite că a preluat idea ,,ziua pămîntului” de la alte persoane, nu se specifică care ar fie ele. Nelson cauta sponzorizare pentru ziua pământului dorind să o folosească pentru ziua poluării. Data de 22 aprilie este ziua de naștere a liderului communist Vladimir Lenin și acesta este un motiv în plus ca ziua pământului să nu fie celebrată în această zi. El continua să celibreze ziua pământului în martie pe timpul echinopțiului de primăvară.

McConnell provenea dintr-o familie de neam penticostal. Părinții erau membrii a AG în 1914. Tatăl lui McConnell a fost ministru la AG,iar el a devenit un predicator, atît tatăl cît și fiul au devenit cei mai buni cugetători. Prerogativele misiunii bătrînului McConnel au fost revizuite în 1929 căci liderii AG au luptat să schimbe ideele doctrinale. El a luat o poziție pacifistă până în anul 1967 creștinii nu ar trebui să omoare nici în război. Tînărul Mcconnell a fost motivate să adopte poziția tatălui său. Cînd avea seminare de pregătire și trebuia să împuște el vedea imaginea Domnului Isus în fața sa.Astfel el a refuzat să împuște și a evadat de la baza militară împreună cu soția sa.

Mai tîrziu a fost un activist pentru pace și a inițiat mișcările ,, o stea a speranței” și ,,Un minut pentru pace”. A încurajat USA să lanseze un satelit ca și simbol al păcii și a motivat populația să petreacă un moment de rugăciune în fiecare zi. Primul minut de rugăciune a fost ținut la data22decembrie 1963 după o lună președintele F.Kenndy a fost asasinat și s-a ținut un minut de tăcere în memoria lui la radio.

Ziua de 22 aprilie nu este ziua pămîntului, dar este o oportunitate pentru creștini să fie o mărturie. Ziua pămîntului nu apaține politicii sau unei secte religioase.Este o oportunitate pentru creștini să arate puterea rugăciunii dragostea și grija față de oameni.

TC, echipa ŞtiriCreştine.ro