2014-01-20

Dumnezeu cere sinceritate – Zac POONEN

Primul lucru pe care Dumnezeu îl cere de la noi este sinceritatea

Biblia spune în 1 Ioan 1:7 că nu putem avea părtăşie cu Dumnezeu dacă nu umblăm în lumină. Dacă umblăm în lumină, nu putem ascunde nimic, pentru că lumina arată totul. Omul care umblă în întuneric este cel care are ceva de ascuns în viaţa lui.

 

Dacă umblăm în lumină viaţa noastră este ca o carte deschisă. Atunci putem ruga oamenii să ne examineze viaţa privată, cărţile de credit şi tot ce avem. Nu avem nimic de ascuns. Nu înseamnă că suntem perfecţi. Înseamnă că suntem sinceri.

Primul lucru pe care Dumnezeu îl cere de la noi este sinceritatea deplină. Dacă vrem să fim mai întâi sinceri, multe din problemele noastre vor fi rezolvate rapid. Vom trece peste greutăţi şi legături din viaţa spirituală dacă trăim conform acestei reguli fundamentale: să fim sinceri înaintea lui Dumnezeu şi a oamenilor.

Dar vei descoperi că aceasta este o luptă. Poate spui: Voi lua acest articol în serios. De acum încolo voi fi sincer”. Dar în cursul săptămânii vei descoperi că eşti ispitit să fii actor şi să cauţi laude din partea oamenilor mai degrabă decât din partea lui Dumnezeu. Deci trebuie să fii hotărât să lupţi şi să cîştigi.

Este o mare tristteţe pentru Dumnezeu că sunt atât de mulţi creştini care sunt născuţi din nou de 20, 30 sau 40 de ani dar nu au progresat spiritual deoarece nu au învăţat această lecţie fundamentală de a fi sinceri. Nu putem progresa dacă este ipocrizie în viaţa noastră. Rugăciunile noastre nu vor fi ascultate. Putem avea întâlniri de rugăciune care să dureze toată noaptea dar ne pierdem timpul. Rugăciunile noastre nu vor fi ascultate dacă nu renunţăm la ipocrizie.

Trebuie să recunoaştem că adevărata noastră valoare spirituală este în funcţie de ce suntem înaintea lui Dumnezeu. Statutul spiritual nu este determinat de cunoştinţele biblice, nici de cât de mult ne rugăm, nici de întâlnirile la care mergem, nici de bătrâni sau de ce cred ceilalţi din biserică despre noi. Din contră, întreabă-te : “Ce crede Dumnezeu despre mine, Cel care poate vedea orice domeniu din viaţa mea” ? Răspunsul este măsura spiritualităţii pe care o avem. Trebuie să ne reamintim acest lucru în fiecare zi, sau altfel devenim din nou actori.

Îmi plac cuvintele pe care Isus le-a spus despre Natanael : “Iată un israelit în care nu este vicleşug” (Ioan 1 :47). Dacă Isus poate spune acest lucru despre tine şi despre mine, atunci aceasta este cea mai bună recomandare. Natanael nu era perfect. Dar el era sincer cu privire la imperfecţiunea lui. El nu a pretins că este altceva decât ce era cu adevărat. El a fost diferit de Anania şi Safira.