2010-05-24

Zac Poonen-Zilele cerului deasupra pământului în anul 2010

Zilele cerului deasupra pământului în anul 2010 – Zac Poonen

 

 

De multe ori în viaţa mea am privit înapoi la felul cum m-a călăuzit Domnul – şi aceasta mi-a reînnoit credinţa. Când înfrunt o situaţie dificilă şi se pare că nu există nici o ieşire, îmi reamintesc de promisiunile din Biblie şi ascult încurajările pe care mi le dau ceilalţi credincioşi. Însă lucrul care îmi întăreşte credinţa cel mai mult este când privesc înapoi. Domnul mă întreabă „Te-am dezamăgit Eu măcar odată până acum?” Şi răspunsul meu este „Nu Doamne, nici măcar odată.” Apoi El spune „Nici de data aceasta n-am să te dezamăgesc.” Lucrul acesta mă încurajează mai mult decât orice altceva. Ai căzut din nou. Priveşte înapoi şi vezi cum Domnul te-a iertat în trecut. Când te-a iertat, oare nu a ştiut El că vei cădea din nou? A fost asta o supriză pentru El, că vei cădea din nou? Nu. El te va ierta din nou. Priveşte înapoi cu recunoştinţă. Aceasta îţi va întări credinţa. Fii recunoscător pentru mila Domnului. Când priveşti la eşecurile tale din trecut, vei învăţa să fii iertător faţă de ceilalţi credincioşi din jurul tău care cad.

 

 

Nu trebuie să ne oprim niciodată în a privi în sus şi a vedea mai mult din slava Domnului. Este mult din slava lui Isus pe care noi nu am văzut-o încă. Trebuie să tânjim după aceasta, pentru că este imaginea în care Duhul Sfânt caută să ne transforme. În timp ce vedem slava Domnului, ne va umili pentru că ne vom vedea propria noastră nevoie. Acesta este secretul de a rămâne în smerenie până la sfârşitul vieţilor noastre. Este foarte uşor pentru unul pe care Dumnezeu l-a uns şi la folosit cu putere să devină mândru. Am văzut mulţi astfel de predicatori. Pentru că Dumnezeu i-a folosit, ei sunt atât de mândri şi sunt foarte depărtaţi de oameni. Ce ne poate ţine în umilinţă şi zdrobire până la sfârşitul vieţilor noastre? Doar un singur lucru: Privind la Isus, Autorul şi Desăvârşirea credinţei noastre. Când privim la Isus este imposibil să fim mândri. Un om devine mândru când începe să se uite la alţi oameni şi se imaginează ca fiind mai bun ca ei, sau mai uns ca ei, sau folosit mai mult decât ei etc. Însă, dacă se uită în sus la Isus, va cădea cu faţa în ţărână în pocăinţă – asemeni apostolului Ioan în insula Patmos. Şi dacă continuă să privească la Isus, îşi va ţine faţa în pământ pentru todeauna. Noi toţi trebuie să învăţăm să ne ţinem feţele în pământ tot timpul. Acela este locul de siguranţă. Aşa că dacă vrei ca Dumnezeu să fie bucuros cu tine până la sfârşitul zilelor, continuă să priveşti în sus.

 

Dumnezeu are lucruri minunate pregătite pentru noi. El are o slujbă minunată pentru noi. Nu ştim când va trebui să părăsim acest pământ. Însă înainte să vină Domnul, aşteptăm cu nerăbdare să facem ceva pentru El pe acest pământ. Mulţi oameni în lume privesc la viitor cu frică şi anxietate. Dar noi privim înainte cu credinţă.

 

În Deuteronom 11:21, Moise le-a spus că dorinţa lui Dumnezeu era ca „zilele voastre şi zilele copiilor voştri, vor fi înmulţite pe pământ, ca zilele cerurilor deasupra pământului.” Aceasta este voia lui Dumnezeu pentru noi toţi – ca zilele noastre pe pământ să fie ca zilele cerurilor. Dumnezeu vrea încă de acum să avem o anticipare a bucuriei, păcii, dragostei, curăţiei şi sfinţeniei cerului în căminele şi bisericile noastre. Eu am experimentat puţin din aceasta. Aşa că viaţa şi lucrarea mea nu au fost o sarcină grea pentru mine. Deloc. A fost îmbucurător şi fiecare zi a fost captivantă, pentru că am învăţat să trăiesc după principiile cerului, şi nu ale pământului. Este uşor pentru tine să hotărăşti să faci asta când începi viaţa de credinţă. Însă sper că vei hotărî să trăieşti după principiile cereşti şi nu după cele pământeşti chiar şi pe parcursul acestui nou an. Aţinteşte-ţi ochii înspre Isus care a răbdat până la sfârşit – pentru ca zilele tale să fie ca zile de cer pe pământ. Aceasta este voia lui Dumnezeu pentru noi.