2008-04-30

Zac POONEN – Frumusete in loc de cenusa

 

Frumuseţe în loc de cenuşă

 

 

alt

de Zac POONEN

 
 
 
Despre autor
 
Zac POONEN a fost ofiţer în marina indiană, după care, de peste 40 de ani este un slujitor al lui Dumnezeu, fiind pastor într-o biserică evanghelică din India.
 
A publicat peste 25 de cărţi, într-un stil asemănător cu ale lui Watchman Nee. Totodată, mesajele sale sunt o rară profunzime, ceea ce-l clasează printre marii scriitori ai literaturii devoţionale.
 
 
Prezentare generală
 
Dumnezeu a avut un scop minunat pentru om când l-a creat. Dintre toate fiinţele create, doar omul a fost creat cu capacitatea de a fi părtaş la viaţa lui Dumnezeu şi la natura lui divină. Dar omul se putea bucura de acest privilegiu numai dacă alegea în mod voluntar să trăiască o viaţă centrată pe Dumnezeu.
Cei doi pomi din grădina Eden au simbolizat două moduri de viaţă. Adam putea să guste fie din pomul vieţii (care simboliza pe însuşi Dumnezeu) şi să trăiască o viaţă Divină, fie să guste din pomul cunoştinţei binelui şi răului, astfel creându-şi propria viaţă centrată pe sine, independenţa de Dumnezeu. După cum ştim cu toţii, Adam a ales a doua variantă. Fiind urmaşii lui Adam, şi noi trăim această viaţă.
Dar scopul lui Dumnezeu pentru om nu s-a schimbat când Adam a căzut. Venirea lui Hristos în lume este calea de scăpare din această viaţă pe care am moştenit-o, şi de a avea din nou posibilitatea să gustăm din pomul vieţii. Iată viaţa din abundenţă pe care ne-o oferă Hristos.
Isaia a proorocit (Isaia 61:1-3) că Hristos, la venirea lui în lume, va elibera oamenii de orice legătură. Omul nu este legat numai de diavol ci şi de propria viaţă centrată pe sine. Hristos a venit să ne elibereze de amândouă. Isaia spunea că Hristos le va da celor pe care îi eliberează frumuseţe divină, în loc de cenuşă. Cenuşa este cel mai bun simbol al vieţii centrate pe sine – întruchipând urâţenia şi nefolosinţa ei. Hristos ne oferă frumuseţea vieţii Sale în locul cenuşii vieţii noastre centrate pe sine. Ce privilegiu! Totuşi mulţi creştini nu se bucură pe deplin de această ofertă. De ce?
 
Cum putem să ne bucurăm de această ofertă?
 
Iată subiectul acestei cărţi.
 
Aceste mesaje au fost prezentate la Convenţia Nilgris Keswick (O Viaţă mai Profundă) ţinută în Coonoor, India în Mai 1971.
 
 
 
 
Titlul original în limba engleză:
 
The Christ-life for the self-life
Author: Zac POONEN, www.cfcindia.com
 
Traducere din limba engleză: Vlad Sabău
Corectare ortografică: Veronica Petrean
Tehnoredactare computerizată: Adrian Rus
 
Toate drepturile rezervate asupra prezentei ediţii în limba română
SC ALFA SOFTWARE SA Zalău
Telefoane şi fax de contact: +40-260-662.112, +40-260-612.777

E-mail: [email protected] Aceasta adresa e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina.

 
Comenzile dumneavoastră pot fi făcute:
prin poştă , la adresa:
 
SC ALFA SOFTWARE SA Zalău
450098 – Zalău, Str. Simion Bărnuţiu, Nr. 1, Bl A27, Parter
 
prin telefon sau fax, la numerele:
+40260662.112 sau 612.777
 
prin e-mail, la adresa: [email protected]

Aceasta adresa e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina.

 
Cartea are 64 pagini format A5, coperta full color.