2016-12-25

CRĂCIUN 2016

CRĂCIUN 2016

Tuturor celor dragi,

Și S-a născut ISUS, Mântuitorul … pe vremea lui Cezar August și Irod cel Mare. Inimile, palatele imperiale și casele celor avuți erau ocupate cu oaseți de seamă.

Și pentru că nu mai era amânare, singurul loc prielnic a rămas un staul. Ieslea era leagăn și suflarea animalelor oferea căldură.

Dar cel născut era divinul Fiu al lui Dumnezeu, Mesia, Mântuitorul lumii! Tatăl lui ceresc nu era preocupat nicidecum de confort, ci de dragostea unor inimi primitoare, ce n-au nimic mai important decât să i se dăruiască.

Iosif și Maria au fost primii care l-a primit cu inimi deschise, cu tot ce au mai bun s-au oferit să-i împlinească dorințele și nevoile. La ei s-au alăturat păstorii din Betleem, care au lăsat turma și s-au grăbit să-l vadă. Apoi, au urmat magii, care, au călătorit mari distanțe ca să i se închine. A fost cu adevărat sărbătoare, cu Cel mai de seamă sărbătorit ce l-a avut Pământul!

De CĂCIUN 2016, El vrea să sărbătorească, mai întâi în inimile noastre primitoare, apoi în casele noastre deschise. Oare găsește loc pentru poposire? Irod s-a înfuriat de nașterea unui posibil rival ce-i tulbură socotelile și a ucis toți pruncii de curând născuți. Cărturarii și fariseii au rămas indiferenți, baricadați după bruma cunoștințelor lor religioase, iar saducheii aveau timp doar pentru problemele politice arzăroare la ordinea zilei. Mai erau și unii care … nu știau ce să creadă! Desigur, toți aceștia … n-au avut sărbătoare!

Și S-a născut ISUS … iar pe vremea noastră, El bate la ușa inimilor și caselor noastre. În orice loc este primit … sunt sărbători fericite, cu adevărat fericite!

Vă dorim astfel de sărbărori fericite … împreună cu noi,

Letitia & Constantin JOLDES