2009-10-28

Colegiul Biblic Est European a sarbatorit 15 ani

Colegiul Biblic Est European (CBEE) a sărbătorit timp de două zile, în 22 și 23 octombrie 2009, 15 ani de existență. Celebrarea evenimentului a avut loc în cadrul Bisericii Tabor printr-o miniconferință susținută de profesorul Valer Brâncovan și Steve Savelich. Istoria școlii a fost redată participanților la evenimentv(atât absolvenților, studenților, părinților, cât și invitaților acestora) prin intermediul unui film de prezentare realizat de studenții anului III de la secția media.

Rectorul Lars Hornberg și-a adus aminte cu emoție de primele zile din viața școlii petrecute împreună cu 13 oameni într-un demisol de hotel din Băile Felix. Astăzi, școala are o clădire proprie ce tocmai se află într-un process de extindere. Domnia sa a mai adăugat că la stabilitatea școlii au contribuit Biserica Betania și Biserica Tabor care și-au oferit sălile disponibile pentru desfășurarea cursurilor studenților pentru 1 an, respectiv 11 ani.

Accentul performaței școlii nu s-a axat pe meritele umane, ci pe îndurarea lui Dumnezeu. Jorgen Lindberg și Rick Cunningham prezenți și ei la eveniment au subliniat că această lucrare demarată și susținută de Dumnezeu este doar la început; adevărata valoare de acum înainte se va arăta. În acest sens profesorul Valer Brâncovan a încercat să tragă un semnal de alarmă și să motiveze studenții, dar nu numai pe ei, pentru nevoia solicitării unei duble puteri din partea lui Dumnezeu. A exemplificat acest lucru prin tranziția puterii de la Ilie la Elisei, necesară cu atât mai mult azi când lumea se confruntă cu o propagare a răului.

Rețeta reușitei în viziunea profesorului Steve Savelich constă în îmbinarea a trei elemente: curaj suficient, o inimă și o viață pentru slujire și o conducere cu focus bazată pe o credință autentică. Sesiunea de întrebări și răspunsuri a adus la masa discuției studenți, pe de o parte și profesori și misionari, pe de altă parte în vederea clarificării unor dileme teologice. Ceremonia s-a încheiat cu o provocare prea puțin luată în seamă de biserica de azi și anume de a se asemăna cu Isus în calitatea Sa de prieten al păcătoșilor. Participanților li s-a reamintit punctul de vedere al lui Dumnezeu cu privire la om care spune “Ești mai mult decât ceea ce ești”.

Pentru Stiri Crestine.ro, Iulia Tuns